Dietoloq Aleksey Kabanov yeməklə birlikdə suyun zərərli olması ilə bağlı geniş yayılmış fikirləri təkzib edib.

Bu mif gündəlik həyatda mövcuddur, lakin heç bir şəkildə reallıqla əlaqəli deyil. Yeməyiniz nədən ibarətdir? Demək olar ki, bütün qidalarda maye, tərəvəz və ya meyvələrdə isə çoxlu su var. Mədəyə daxil olan artıq su həzm prosesinə heç bir şəkildə təsir etməyəcək. Birincisi, su mədədə qalmadan sürətlə mədədən keçir. İkincisi, həzm prosesi dörd saata qədər davam edir, ona görə də bu, uzun prosesdir”, - Kabanov izah edib.

Mütəxəssisin fikrincə, şirin soda və ya şəkər əlavə edilmiş şirə ilə qida qəbul etməmək daha yaxşıdır. Bu zaman qida qəbulunun kalorililiyi artacaq ki, bu da artıq çəki riskini artıracaq. Şəkərin nəzarətsiz istehlakı da ürək, qan damarları, qaraciyər, mədə-bağırsaq traktının və şəkərli diabet xəstəliklərinin inkişafına səbəb olur.

O, əlavə edib ki, yeməklərə çox isti içkilərin daxil edilməməsi vacibdir. Onlar bədxassəli şişlərin inkişaf riskini artırır.