Dondurma zövq verən və yay günlərində sərinlədən bir qida olmasına baxmayaraq, gündəlik olaraq istehlak edilməsi müxtəlif aspektlərdən sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, dondurma yüksək kalorili bir qida olduğu üçün, hər gün istehlak edilərsə, kilo artımına səbəb ola bilər. Həddindən artıq kilo isə ürək xəstəlikləri, diabet və digər sağlamlıq problemlərinə səbəb olur.

Dondurma çoxlu miqdarda şəkər ehtiva edir. Şəkərin yüksək miqdarda istehlakı isə diş çürükləri, insulin müqaviməti və hətta tip 2 diabet kimi xəstəliklərə səbəb ola bilər. Hər gün dondurma yemək şəkər səviyyəsinin tez-tez yüksəlməsinə səbəb ola bilər və bu da sağlamlıq üçün çox zərərlidir.

Bu qida doymuş yağlarla zəngindir. Doymuş yağların həddindən artıq istehlakı qan xolesterol səviyyəsini yüksəldə və ürək-damar xəstəlikləri riskini artıra bilər. 

Əgər dondurma sevginizi dəf edə bilmirsinizsə, heç olmasa həftədə bir neçə dəfə yemək daha sağlam bir yanaşmadır. Həmçinin daha az şəkər və yağ ehtiva edən dondurma növlərini seçə bilərsiniz.

Mütəmadi idman və aktiv həyat tərzi dondurmadan alınan əlavə kalorilərin yandırılmasına və sağlamlığın qorunmasına kömək edə bilər.

Dondurmanı ölçülü şəkildə yemək həm sağlamlıq, həm də zövq baxımından daha yaxşı bir yanaşmadır.