Pendir bir çox yeməklərin ayrılmaz hissəsinə çevrilib. Orqanizmi kalsium və zülallarla təmin edir, lakin mütəxəssislər onu həddindən artıq istehlak etməyin insan sağlamlığına zərər verə biləcəyini deyirlər.

Birincisi, pendir bədəndə iltihabı təşviq edə bilər və məsələn, artrit və ya sızanaqlara səbəb ola bilər. Söhbət onun tərkibindəki zərərli doymuş yağ turşularından gedir.

İkincisi, hər gün pendir yemək xolesterol səviyyəsini yüksəltmək qabiliyyətinə görə insult riskini artırır. Duzlu çeşidlər yüksək təzyiqə səbəb olduğu üçün xüsusilə təhlükəlidir.

Üçüncüsü, pendir bədəndən toksinlərin çıxarılması funksiyasını poza bilər. Bu da öz növbəsində qaraciyərin fəaliyyətinə mənfi təsir göstərəcək.