Yay mövsümü şişkinliklə mübarizə aparmağa kömək edən geniş çeşiddə təzə meyvələr təklif edir. Onlar yalnız xoş bir dada malik deyil, həm də həzm prosesini normallaşdırmağa və bədənin ümumi vəziyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edən maddələrdən ibarətdir.
Şişkinliklə mübarizə aparan ən təsirli meyvələrdən biri ananasdır. Tərkibində zülalların parçalanmasına kömək edən və həzmi yaxşılaşdıran bromelain fermenti var. Ananas həm də sidikqovucu təsirə malikdir, bu da orqanizmdə artıq mayenin xaric olmasına kömək edir.
Üzüm də şişkinliklə mübarizə aparmaq üçün əla seçimdir. Tərkibində bağırsaqlarda iltihabı azaltmağa və həzmi yaxşılaşdırmağa kömək edən maddələr var. Üzümdə həmçinin orqanizmin hüceyrələrini zədələnmədən qoruyan və müxtəlif xəstəliklərin inkişaf riskini azaltmağa kömək edən antioksidantlar var.
Qarpıza da diqqət yetirməyə dəyər. O, 90% sudan ibarətdir ki, bu da orqanizmi nəmləndirməyə və bağırsaqların fəaliyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir. Qarpızın tərkibində immunitet sistemini gücləndirən və orqanizmdə iltihabla mübarizə aparan A və C vitaminləri də var.
Şişkinliklə mübarizə aparmaq üçün şaftalı yemək də tövsiyə olunur. Onlar bağırsaq hərəkətliliyini normallaşdırmağa və qəbizliyin qarşısını almağa kömək edən liflə zəngindir. Şaftalıda həmçinin bədənin dərini və selikli qişalarını gücləndirən A vitamini var.
Portağal normal həzm sistemini qorumaq üçün əla seçimdir. Onların tərkibində bağırsaq hərəkətliliyini yaxşılaşdıran və nəcisin normallaşmasına kömək edən həll olunan lif var. Portağal həm də immunitet sistemini gücləndirən və orqanizmdə iltihabla mübarizə aparan C vitamini ilə zəngindir.