Manqalda bişən kabab şişkinliyi azaltmağa və əhəmiyyətli dərəcədə arıqlamağa kömək edə bilər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Vladislava Podımnikova danışıb.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, kabab üçün istifadə olunan ət zülalla zəngindir ki, bu da gündəlik kalori qəbulunu aşmadan tez dolmağa imkan verir.
Podımnikova kabab üçün toyuq və ya mal əti seçməyi tövsiyə edir, çünki onların tərkibində daha az yağ var. Əti basdırma edərkən də tərkibinə diqqət yetirmək vacibdir: ekspert mayonez və xama əvəzinə yunan qatıq və ya giləmeyvədən istifadə etməyi məsləhət görür.
"Giləmeyvə şirəsində qızardılmış ət şişkinliyi azaltmağa və dəri tonunu yaxşılaşdırmağa kömək edir", - deyə Podımnikova izah edib.
Mütəxəssis onu da qeyd edib ki, zülal zəhərlənməsinin qarşısını almaq üçün gündə bir kiloqramdan artıq qızardılmış ət yemək olmaz. Daha çox yemək istəyirsinizsə, yanında təzə tərəvəzdən istifadə etmək və daha çox su içmək məsləhətdir.