Kərəvizin bütün hissələrini - kökünü, gövdəsini və toxumlarını yemək olar. Bu çox yönlü tərəvəzin kalorisi azdır və çox sağlamdır.
Kərəvizin tərkibində olan antioksidantlar hüceyrələri zədələnmədən qoruyur və bədəndəki iltihabi prosesləri dayandırır. Pəhriz lifi sayəsində kərəviz həzmə faydalı təsir göstərir: bağırsaq hərəkətliliyini yaxşılaşdırır, faydalı bakteriyalar üçün yaxşı torpaq yaradır, şəkər və xolesterinin qana udulmasını azaldır. Tərəvəzin tərkibində olan A vitamini isə dərinin gözəl və sağlam qalmasına kömək edir. C vitamini kimi, gövdələrdə çox miqdarda olur, buna görə də ən yaxşı şəkildə təzə istehlak olunur - şirələnmiş və ya salatda istifadə olunur.
Kərəviz toxumlarına gəlincə, o, antibakterial xüsusiyyətlərə malik ədviyyatdır. Bundan əlavə, onların istifadəsi beynin koqnitiv qabiliyyətlərinə müsbət təsir göstərir. Kökü qaynadılmış, qızardılmış və bişmiş halda istehlak edilir.