Təlimçi Nick Mitchell və dietoloq Megan Hilbert hesab edir ki, arıqlamaq üçün karbohidratlardan imtina etmək lazım deyil. Həddindən artıq kalorilər makaron və ya kartof bişirmə üsulunuzu dəyişdirərək asanlıqla çıxarıla bilər. Sadəcə bu yeməkləri isti deyil, otaq temperaturunda xidmət edin.

Daha aşağı glisemik indeksi olan qidalar arıqlamağınıza kömək edə bilər, çünki onlar sizi daha uzun müddət tox hiss edir. Onlar həmçinin qan şəkəri səviyyəsinin kəskin şəkildə yüksəlməsini və enməsini dayandıra bilərlər.

Buna görə də, bütün karbohidratları şeytanlaşdırmağa ehtiyac yoxdur.

Karbohidratlar illər ərzində pis təsir bağışlasalar da, məşq üçün sürətli enerji mənbəyi təmin etmək, enerji ehtiyacımızın 20%-ni təşkil edən beyni qidalandırmaq və bədəni qidalandırmaq kimi müxtəlif bədən funksiyaları üçün vacibdirlər. Hüceyrələr ki, işləməyə davam edək.

Əlbəttə ki, siz çipslərə və şirniyyatlara meyl etməməlisiniz, lakin dənli bitkilər və nişastalı tərəvəzlər düzgün hazırlandıqda arıqlamaq üçün pəhrizin əsası ola bilər.