Lobya lif, zülal, fol turşusu, dəmir, maqnezium, kalium və sinklə zəngindir. Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq Kelsey Kunick-in fikrincə, konservlər istifadə etməzdən əvvəl yuyulmalıdır.

Məsələ burasındadır ki, bu cür lobya şişkinlik və şişkinliyə səbəb ola bilər. Əvvəlcədən yuyulma məhsulun qaz əmələ gətirən şəkər tərkibini əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər. Pomidor sousunda bişmiş 200 qramlıq lobya porsiyasında 9,6 qrama qədər şəkər ola bilər ki, bu da həzm sistemində qalaraq fermentləşərək qazın yığılmasına səbəb ola bilər.

Konservləşdirilmiş lobya da yüksək miqdarda natrium ehtiva edir ki, bu da sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər. Yeməkdən əvvəl onu yumaq, tərkibindəki duzu 40% azalda bilər.