Ləbləbi dadından çox sağlamlığa faydaları ilə seçilən bir çərəz növüdür.

Foodinfo.az bu yazıda qovrulmuş noxudun sağlamlıq faydalarını təqdim edir:

1. Zülal qaynağı: Ləbləbi yüksək protein tərkibi sayəsində qidalandırıcı qəlyanaltı olaraq seçilir. Xüsusilə vegetarianlar və veganlar üçün vacib bir protein mənbəyi ola bilər. 

2. Liflə zəngindir: O, liflə zəngin qidadır. Lif həzm sisteminin müntəzəm işləməsinə kömək edir və bağırsaq sağlamlığını qoruyur. 

3. Antioksidanlarla dolu: Bu qida zəngin bir antioksidan mənbəyidir. Antioksidantlar orqanizmi sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur və xroniki xəstəliklərə qarşı qoruyucu rol oynayır.

4. Minerallarla zəngindir: Ləbləbi maqnezium, dəmir, kalium və sink kimi mühüm mineralları ehtiva edir. Bu minerallar bədən funksiyalarının düzgün işləməsinə kömək edir.