Dövlət Təhsil Universitetinin Təbiət Elmləri Fakültəsinin dekanı İrina Lyalina bildirib ki, limonadlar qanda şəkərin səviyyəsini sürətlə artırır və bu da insulin müqavimətinin inkişafına səbəb ola bilər.

"Stressə adekvat reaksiya azalır, hüceyrələr daha tez qocalır" deyə ekspert Life.ru saytına müsahibəsində bildirib.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, limonadın tərkibində limon turşusu da var ki, bu da diş minasını zədələyir və kariyesin inkişafına kömək edir.

Bundan əlavə, sənaye limonadlarında konservantlar, sintetik rənglər və ləzzətlər var.

“Süni boyalar orqanizmdən zəif xaric olur, qaraciyəri həddən artıq yükləyir və allergik reaksiyalara, qalxanabənzər vəz və qan xərçənginə səbəb olur”, - deyə ekspert bildirib.