Diyetoloq Yekaterina Stasiuk deyir ki, 13:00-15:30 arasında həzm sistemi tam gücü ilə işləyir və aktiv şəkildə fermentlər istehsal edir. Bir şəxs naharı atlamağa və ya onu çox yüngülləşdirməyə qərar verərsə, bədən düzgün işləməyə başlayacaq.

“Axşam saatlarında enerji itkisi hiss edəcəksiniz, tez-tez qəlyanaltılar, şirniyyatlara ehtiras olacaq, axşam yeməyi zamanı həddindən artıq yemək olacaq. Bundan əlavə, nahardan imtina etmək vərdiş halına gələrsə, qəbizlik, maddələr mübadiləsinin pozulması və dəri problemləri yarana bilər”, - ekspert qeyd edib.

Nahar hazırlamaq üçün vaxt olmadıqda, qidalanma mütəxəssisi çatdırılma üçün hazır yemək sifariş etməyi tövsiyə edir. Məsələn, tərəvəz salatı və ağ ət. Özünüzlə nahar qutuları da götürə bilərsiniz.

“Gündəlik pəhrizinizi əvvəlcədən yaradın. Bədən qidalanma və balanslaşdırılmış dəst tələb edir - zülallar, yağlar, karbohidratlar. Unutmayın ki, karbohidratlar kompleks olmalıdır, çünki onlar tam yeməyin vacib hissəsini təşkil edir”, - deyə mütəxəssis əlavə edib.