Albalı qızılgül ailəsinin giləmeyvəsidir ki, o, təkcə xoş dada malik deyil, həm də sağlamlığın möhkəmləndirilməsi üçün qiymətli məhsuldur. İmmunitet sistemini gücləndirməyə və müxtəlif mədə-bağırsaq xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edən vitaminlər, minerallar və antioksidantlarla zəngindir.
Onun ilk faydalı xüsusiyyəti onun tərkibindəki C vitamininin yüksək olması ilə bağlıdır. Bu qida maddəsi bədəni sərbəst radikallardan qorumağa kömək edən, oksidləşdirici proseslərin və vaxtından əvvəl qocalmanın qarşısını alan güclü antioksidantdır. Bundan əlavə, qan damarlarının divarlarını gücləndirməyə və dəridə kollagenin səviyyəsini artırmağa kömək edir.
İkinci faydalı xüsusiyyəti onun antioksidant xüsusiyyətləri ilə bağlıdır. Albalı orqanizmdə iltihabı azaltmağa kömək edən quercetin və eritrozid kimi flavonoidləri ehtiva edir. Onlar ürək-damar xəstəliklərinin inkişafının qarşısını almağa və qanda xolesterinin səviyyəsini normallaşdırmağa kömək edir. Əgər belə bir probleminiz varsa, o zaman hər gün albalı yemək vərdişini inkişaf etdirməlisiniz.
Meyvənin üçüncü faydalı xüsusiyyəti, melatonin səviyyəsini artırmaq qabiliyyəti ilə bağlıdır. Melatonin yuxu və oyaqlığın tənzimlənməsindən məsul olan bir hormondur. Yatmazdan əvvəl müntəzəm olaraq albalı istehlakı yuxu keyfiyyətini yaxşılaşdırmağa və yuxusuzluq kimi yuxu problemlərinin qarşısını almağa kömək edə bilər.