Çoxlarının sevdiyi kompotların hazırlanması asanlığına baxmayaraq, sağlamlığa praktiki olaraq heç bir faydası yoxdur. Bu barədə Sputnik radiosuna müsahibəsində diyetoloq Andrey Bobrovski danışıb. O, bu içkinin faydalarını necə maksimum dərəcədə artıra biləcəyinizi də izah edib.
“İstilik su vitaminləri öldürür, bunlar ilk növbədə B və C vitaminləridir. Meyvə və giləmeyvələrdə mikroelementlər və digər faydalı maddələr qalır, lakin bütün növ kompotlar tərkibindəki meyvə kütləsi ilə birlikdə istehlak edilmir ölü içkidir”, - mütəxəssis bildirib.
Üstəlik, kompot hətta bədənə zərər verə bilər, çünki onu hazırlayarkən çoxları onu çox miqdarda şəkərlə şirinləşdirir. Bu vəziyyətdə içki mağazada alınan şirələrlə demək olar ki, eynidir, həkim qeyd etdi. Bununla belə, onu faydalı etməyin yolları var.
Mütəxəssis, ilk növbədə, kompot üçün bişmiş giləmeyvələri atmağı yox, mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətini normallaşdırmağa kömək edən lif ehtiva etdiyi üçün yeməyi məsləhət görüb. O, həmçinin əlavə edilmiş şəkərin miqdarını azaltmağı və bir neçə meyvə və giləmeyvədən kompotlar hazırlamağı tövsiyə etdi, çünki bu şəkildə çox miqdarda vitamin və qida ilə doymuş olacaq.