Dünyada şəkəri yüksək olan qidaların təhlükəsini dərk etməyənlər çoxdur. Hansı şirin məhsulun sağlamlıq üçün təhlükəsiz olduğunu necə başa düşmək olar? Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə onkoloq-proktoloq Sergey Rodimov danışıb.

RİA FederalPress-ə müsahibəsində həkim deyib: "İstehsalda yaradılan hər hansı bir qida məhsulunun tərkibində bəziləri orqanizm üçün kanserogen ola bilən konservantlar var".

Uzun raf ömrü olan qidalar çox miqdarda təmizlənmiş sadə karbohidratlara malikdir və ən zərərlidir. Meyvə, tərəvəz, marmelad və müxtəlif ev preparatları kimi təbii şirniyyatlar, əksinə, sağlamlıq üçün daha təhlükəsizdir. Raf ömrü nə qədər qısa olsa, qida bir o qədər təhlükəsizdir.