Mütəxəssisin fikrincə, kartofun tərkibində sürətli karbohidrat olan və qanda şəkərin səviyyəsini kəskin şəkildə artıran çoxlu nişasta var.
Onun sözlərinə görə, bu tərəvəzdə minimum miqdarda vitamin, mineral və lif var:
"Kartof püresi və ya kartof çipsləri kimi qızardılmış qidalar sağlamlığa zərər verə bilən lazımsız omeqa-6 yağ turşuları da daxil olmaqla əlavə yağ əlavə edir. Hətta restoranlarda kartofun bişirildiyi yağ çox vaxt bir neçə gün dəyişməz qalır ki, bu da qızdırılan yağdan kanserogenlərin əmələ gəlməsinə səbəb olur.
Kartofdan maksimum fayda əldə etmək üçün qaynadıb və ya bişirib soyudulmuş halda yemək lazımdır. Qarğıdalı genetik cəhətdən dəyişdirilmiş taxıl bitkisidir.
Konservləşdirilmiş qarğıdalı əlavə şəkər ehtiva edə bilər və ya təbii şəkərdə yüksək ola bilər ki, bu da onu digər paxlalılardan daha az sağlam edir. Qarğıdalıni mərcimək, noxud, yaşıl noxud və ya maşla əvəz edə bilərsiniz. Bolqar bibəri, badımcan və pomidora gəldikdə, onların qabığında və toxumunda lektin və saponinlər var.
Otoimmün xəstəlikləri, mədə və bağırsaq problemləri və ya duodeniti olan insanlar üçün bu tərəvəzləri pəhrizdən çıxarmaq tövsiyə olunur. Bununla belə, əgər orqanizm bu qidalara, xüsusən də bibər və pomidora zəif reaksiya verirsə, onları qabıqları çıxarılaraq bişirilmiş halda istehlak etmək daha yaxşıdır. Maraqlıdır ki, bolqar bibərində limon və ya portağaldan daha çox C vitamini var".//Lent.az