Çox vaxt qara qarağat qırmızı qarağatdan daha populyardır, çünki onlar qida tərkibində daha zəngindirlər. Mütəxəssislər qırmızı qarağatın sağlamlıq üçün ən vacib üç faydasını qeyd ediblər.
Giləmeyvə C vitamini ilə zəngindir. O, antioksidant və qoruyucu xüsusiyyətlərə malikdir, həmçinin sərbəst radikalları – sağlam hüceyrələrə hücum edən molekulları məhv edən antioksidantdır.
Qırmızı qarağatın tərkibində polifenol ailəsindən olan kimyəvi birləşmələr olan antosiyaninlər var. Bədəndə iltihablı reaksiyaları boğur, infeksiyaların inkişafının qarşısını alırlar. Buna görə də, qırmızı qarağat xüsusilə soyuqdəymə və ya yuxarı tənəffüs yollarının infeksiyaları üçün təsirli bir ev vasitəsidir.
Bu giləmeyvə suda həll olunan lif birləşmələri olan pektinlərin yaxşı mənbəyidir. Bağırsaq funksiyasına və peristaltikaya müsbət təsir göstərir, həmçinin həzm traktından toksinlərin çıxarılmasına kömək edir.