Hər bir insanın öz sevimli yeməkləri var. Onları daha tez-tez yeməyə çalışır. Bəzən tam yeməyi əvəz etmək üçün istifadə edilə bilər. Bununla belə, məhsullar nə qədər sağlam olsa da, qidalanmada müxtəliflik hələ də zəruridir.

Dietoloq Marina Sorokinanın fikrincə, bu, orqanizmi bütün faydalı maddələrlə təmin etməyə kömək edəcək və təhlükəli xəstəliklərin inkişaf riskini təxminən yarıya endirəcək.

Mütəxəssis onu da vurğulayır ki, müxtəlif rənglərdə olan meyvə, tərəvəz və digər qida qruplarının müntəzəm istehlakını təmin etmək faydalıdır.

Narıncı və sarı (yerkökü, balqabaq, bolqar bibəri, qarğıdalı, qovun). Açıq rəngli məhsullar göz sağlamlığı üçün faydalı olan beta-karotenlə doldurulur. Yeri gəlmişkən, bu maddələr immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir.

Qırmızı və çəhrayı (pomidor, qarpız, çəhrayı qreypfrut, ərik, çuğundur). Onların tərkibində onkoloji, infarkt və insultun inkişafına mane olan qiymətli antioksidant - likopen var. Həmçinin, likopen sayəsində qan damarlarının divarları daha elastik olur, yəni təzyiq artımları özləri ilə miqren və digər xoşagəlməz hisslər gətirməyəcək.

Yaşıl (yarpaqlı tərəvəzlər, xiyar, soğan, balqabaq). Onlar arıqlamağa, stress müqavimətini artırmağa və həzm sisteminin işini normallaşdırmağa kömək edir. Yaşıl tərəvəzlər də bədəndəki iltihablı proseslərin sürətli müalicəsinə kömək edir.

Mavi və bənövşəyi (nar, badımcan, üzüm, göyərti). Onlar qanda xolesterinin səviyyəsini azaltmağa kömək edən, bədəndə təhlükəli bakteriyaların böyüməsini maneə törətməyə və metabolik prosesi aktivləşdirməyə kömək edən fitobstansiyalarla - fenollarla doymuşdur, onsuz nazik bir bel əldə etmək mümkün deyil.

Leyla