Bu gün bir çox insanlar yalnız geyim və həyat tərzində deyil, həm də yeməkdə dəb meyllərini izləməyə çalışırlar. Bununla belə, bütün dəbli yemək üsulları sağlamlıq üçün təhlükəsiz deyil. Onlardan ən populyar və mübahisəli olanları təqdim edirik.
Mikrodalğalı sobada yemək bişirin. Bu cihaz hazırlanmış yeməyi yenidən qızdırmaq üçün idealdır, lakin yeməyi sıfırdan bişirmək həmişə praktik deyil. Mikrodalğalı soba qidada olan qidaları məhv edə və sağlamlığınıza zərərli elektromaqnit sahələri yarada bilər.
Gözəl, parlaq rəngli keramika qablardan istifadə edin. Bir çoxları bunun digər qab-qacaq növlərinə daha təhlükəsiz alternativ olduğuna inanır. Halbuki, əslində belə qazan və çörək qablarının tərkibində qurğuşun və digər zəhərli maddələr ola bilər.
Ekzotik meyvə və tərəvəzlərin həddindən artıq istehlakı. Onlar həqiqətən zəngin vitamin və mineral mənbələri ola bilsələr də, bəzi ekzotik qidalarda pestisidlər ola bilər. Və ya insanlarda, xüsusən də uşaqlarda kəskin allergik reaksiyaya səbəb ola bilərlər.
Yeməkləri folqa ilə bişirin. Əksər hallarda bu texnika əsaslandırılır və yemək vaxtını azaltmağa imkan verir. Bununla belə, əgər siz kartofu və ya kələmi folqa ilə büküb isti sobaya qoyursanız, tərəvəzlər pis bişmiş ola bilər və aydın şəkildə müəyyən edilmiş xoşagəlməz metal dadı udur.
Adi bitki yağlarını kokos və ya avokado kimi super qida yağları ilə əvəz edin. Bununla belə, bu yağların tərkibində yüksək miqdarda doymuş yağ ola bilər ki, bu da ürək xəstəliyi riskini artıra bilər. Bundan əlavə, bütün məşhur bitki yağları yeməkləri qızartmaq və ya bişirmək üçün uyğun deyil. Digərləri tanış yeməklərin dadını poza və hətta kanserogenlərlə doyura bilər.
Adi şəkər əvəzinə dadlandırıcılardan istifadə edin. Bir çox insanlar şəkər qəbulunu azaltmaq üçün aşağı kalorili tatlandırıcılara müraciət edirlər, lakin onlar bilmirlər ki, tatlandırıcılar həzm sisteminə mənfi təsir göstərə bilər və çəki və metabolik problemləri daha da pisləşdirə bilər.