Tahin sağlam yağlar və yüksək miqdarda protein ehtiva edən bir qidadır. Bu xüsusiyyətləri sayəsində bədənimizə bir çox faydalar təmin edir. Xüsusilə səhərlər acqarına istehlak edildikdə bədənə enerji verir və gün ərzində balanslı qidalanmamızı təmin edir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, tahinin tərkibində olan yüksək protein və sağlam yağlar dolğunluq hissi yaradır və enerji səviyyəsini balanslı saxlamağa kömək edir. Tərkibindəki kalsium, dəmir, maqnezium, fosfor və kalium kimi minerallarla bədənin ehtiyac duyduğu qidaları da qarşılayır.
Tərkibindəki E vitamini antioksidan xüsusiyyətlərə malikdir. Bu xüsusiyyəti sayəsində hüceyrələri sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur və həmçinin qocalmanı gecikdirir.
Bu faydalı qida küncüt toxumlarından hazırlanır və bədənimizin ehtiyac duyduğu bir çox qida maddəsini ehtiva edir. Tahin ləzzətli olmaqla yanaşı, A, C, E və B vitaminləri və dəmir, fosfor, kalium, kalsium və maqnezium kimi minerallarla da zəngindir. Omeqa-3 və omeqa-6 yağ turşularında da yüksək olduğundan sağlamlıq üçün faydalıdır.
Acqarına iki qaşıq tahini yeməyin faydaları arasında həzm sistemini dəstəkləmək, yağların daha səmərəli udulmasını təmin etmək və enerji səviyyələrini artırmaq daxildir.
Tərkibindəki lif sayəsində bağırsaqlarda daha uzun müddət qalır və toxluq hissini uzadır ki, bu da çəki idarə etməyə kömək edir. Bundan əlavə, proteinlə təmin edir və əzələləri gücləndirməyə yardımçı olur.