SM-Clinic-in ən yüksək kateqoriyalı qastroenteroloqu Petmat Şamayeva deyir ki, bəzi insanlar inək südü ilə bişmiş sıyıq yeməməlidirlər.

Bunlar, ilk növbədə, laktoza və inək südü zülalına qarşı dözümsüzlüyü olan insanlardır, o, Gazeta.Ru ilə söhbətində izah etdi.

Şamaeva qeyd edib ki, çölyak xəstəliyi kimi xəstəlikləri olan insanlar üçün bu cür qidalardan çəkinməyə dəyər, çünki bu, buğda və digər taxılların qlüten zülallarına qarşı dözümsüzlüklə əlaqələndirilir.

Qastroenteroloq əlavə edib ki, bundan əlavə, qlütenə qarşı allergiya, piylənmə və bəzi mədə-bağırsaq xəstəlikləri də taxıl yemək üçün əks göstərişdir.