Soğan 12-ci əsrdən başlayaraq bütün Avropa əhalisinin gündəlik qida rasionuna daxil olub. Bu gün soğan ən çox yayılmış on tərəvəzdən biridir. Onun əkin sahələrinin ümumi sahəsi 2 milyon hektardan çoxdur ki, bu da dünyada tərəvəz bitkilərinin tutduğu ümumi ərazinin 10%-ni təşkil edir.
Hər bir soğan növü özünəməxsus şəkildə faydalıdır. Qırmızı soğan çox miqdarda C vitamini ehtiva edir, buna görə də yoluxucu xəstəliklərin qarşısını almaq üçün istehlak edilə bilər. Tərkibində həmçinin xlor, yod, fosfor, bor, kalsium, maqnezium və kalium var. Tərkibində antioksidanların olması, onlardan biri - quercetin - soğana qırmızı rəng verir.
Sarı soğanın tərkibində qırmızı qan hüceyrələrinin sintezi, düzgün xolesterol mübadiləsi və D vitamininin sintezi üçün lazım olan kobalt var.
Ağ soğanın tərkibində lif, kükürd, B vitaminləri, həmçinin C, E, H, PP vitaminləri, kalsium, maqnezium, fosfor, dəmir, kalium və sink var.
Yaşıl soğanın tərkibində B1-B6, B9, E, H, K, PP vitaminləri, kalium, kalsium, silikon, maqnezium, natrium, fosfor, kükürd, dəmir, kobalt, mis və nikel var.