Dietoloq və psixosomatika mütəxəssisi Marina Kosenkova stress zamanı qidalanmanın xüsusiyyətlərindən danışıb.
Foodinfo.az xəbər verir ki, o, Life.ru saytına müsahibəsində bildirib ki, pəhrizə lif, poli doymamış yağ turşuları, fermentlər, həmçinin serotonin, dopamin və endorfin istehsalına təkan verə bilən qidaları daxil etmək lazımdır.
Həmçinin, mütəxəssisin fikrincə, maqneziumda yüksək olan qidalar mərkəzi sinir sistemini və idrak fəaliyyətini stimullaşdırmaqdan məsul olan B vitamini olan qidaları qorumaq üçün vacibdir.
Kosenkovanın sözlərinə görə, pəhrizinizə zerdeçal, tünd şokolad, kəpək, əncir, yaşıl tərəvəzlər, sitrus meyvələri əlavə etməyə dəyər.
“Şirniyyatların əhvalınızı müvəqqəti qaldırmağa kömək etdiyini xatırlamaq vacibdir. Qanda qlükozanın bolluğu əhval-ruhiyyənin qəfil dəyişməsinə səbəb olur, şəkərdən asılılığa gətirib çıxarır və sinir sisteminin stressə müqavimət göstərməsinə mane olur”, - diyetoloq əlavə edib.