Balıq yeməyənlər üçün turp yemək faydalıdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Tatyana Zalyotova Sputnik radiosuna bildirib. Onun sözlərinə görə, bu məhsulda çoxlu pəhriz lifi, sağlam yağlar, vitaminlər və minerallar var.
"Turp C vitamini mənbəyi kimi qiymətlidir, xüsusilə də təzədir. Turp həm də kifayət qədər böyük miqdarda qida lifi ehtiva edir və həmçinin minerallarla - silikon və kobaltla zəngindir ki, bu da B vitaminlərinin mübadiləsində iştirak edir və bu, insan orqanizmi üçün faydalıdır. Bizim sinir sistemimiz. Turpun tərkibində çoxlu xrom var ki, bu da karbohidrat mübadiləsində iştirak edir, insulin müqavimətini azaldır və arıqlamağa kömək edir. Bundan əlavə, o, aşağı kalorilidir. 100 qramında təxminən 20 kilokalori var”, - Zaletova qeyd edib.
Turpun tərkibində xardal yağı (anthelmintic və bakterisid xüsusiyyətlərə malikdir), omeqa-3 çoxlu doymamış yağ turşuları da var.
Turp yazda yetişən ilk kök tərəvəzlərdən biridir. Vitaminlərlə (C, B1, B2, B5, B6, B9, PP) və mikroelementlərlə (kalium, kalsium, maqnezium, dəmir, fosfor), həmçinin təbii lif və fitonsidlərlə zəngindir.