Bir çox qurmanlar yaşıl zeytun ilə qara arasında yalnız bir fərq olduğuna əmindirlər - rəng.

Əslində başqa fərqlər də var. Onlar dad və fayda ilə əlaqələndirilir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu meyvələrin müxtəlif yetişmə dərəcələri var. Əgər zeytunun rəngi yaşıldırsa, onda onların yığımı yetişmə başa çatmamış gerçəkləşib.

Ancaq qara zeytun yetişmə tamamlanana qədər bitkidə qalan meyvələrdir. Bu, onların tünd rəngini izah edir.

Yaşıl zeytun adətən "acı" olması ilə seçilir. Bundan əlavə, onların duzlu dadı ola bilər. Ancaq qara meyvələr daha yumşaq, hətta bir az şirin dadı var.

Fakt budur ki, hər bir zeytun növünün özünəməxsus üstünlükləri və mənfi cəhətləri var.