Qastroenteroloq Tatyana Jarovskaya bişirməzdən əvvəl yerə düşən kababın sağlamlığa necə zərər verə biləcəyini açıqlayıb. Mütəxəssisin sözlərinə görə, şiş kabab daha çox müxtəlif heyvanların yaşadığı təbiətdə hazırlanır və buna uyğun olaraq parazit sürfələrinin yerə, daha sonra isə düşmüş ətin üzərinə düşməsi mümkündür.
Söhbət yerə düşən kabab ətindən gedirsə, çox yaxşı yuyulsa belə, təbii ki, onu 10-20 dəqiqə ərzində hərtərəfli bişirilməsi zəruridir.
Jarovskaya əlavə edib ki, ətin həddən artıq bişməsi də bağırsaqlara böyük zərər verə bilən və hətta xərçəngə səbəb olan kanserogenlər səbəbindən orqanizm üçün təhlükəlidir. Düşmüş bir parçanı atmaq istəmirsinizsə, onu evə aparıb yuyub qaynatmaq olar.