Demək olar ki, hər kəs xurma yeyə bilər, lakin 50 yaşdan yuxarı insanlar bu məhsula xüsusi diqqət yetirməlidirlər. Bu barədə "Axşam Moskva" qəzetinə dietoloq və dietoloq Mixail Ginzburq məlumat verib.

Tərkibində çoxlu miqdarda A, B, C vitaminləri, həmçinin mikroelementlər var. Bu vitaminlər kompleksi xüsusilə payızda zəruri və qiymətlidir. Meyvənin tərkibindəki maddələr sinir sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, sinir sisteminin fəaliyyətini dəstəkləyir. immun sistemi, orqanizmi müxtəlif təhlükəli yoluxucu xəstəliklərdən qorumağa kömək edir.

Xurmanı təzə və həftədə üç dəfədən çox olmayaraq yemək daha yaxşıdır. Dondurulmuş məhsul faydalı keyfiyyətlərini saxlasa da, ancaq bu ilk dondurma olarsa. Meyvələrdə bədən üçün lazım olan dəmir və yod da var.

Ginsburqun fikrincə, hər kəs bu məhsulla, məsələn, mədəaltı vəzi xəstəlikləri və urolitiyazlı insanlarla məşğul ola bilməz. Şəkərli diabetdən əziyyət çəkənlər məhdud miqdarda xurma yeyə bilərlər - gündə bir meyvə.

Məhsul piqmenti qorumağa imkan verir, bu isə o deməkdir ki, saçınız uzun müddət ağarmayacaq. Xurma həm də vaxtından əvvəl qocalmanın qarşısını alır.

Leyla