Çuğundur yemək xərçəng inkişaf riskini azaltmağa, dəmir səviyyəsini artırmağa, ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırmağa və hətta arıqlamağa kömək edə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunu həkim və teleaparıcı Aleksandr Myasnikov deyib. O, bildirib ki, klinik tədqiqatlar göstərir ki, betain (çuğundurun tərkibində var. - Həyat qeydi) fiziki gücü artırmağa, əzələ kütləsini artırmağa və yağ ehtiyatlarını azaltmağa kömək edir.

Myasnikov çuğunduru çiy yeməyi məsləhət görür, çünki bişirilmə zamanı tərəvəz faydalı xüsusiyyətlərini itirə bilər. Bundan əlavə, bu tərəvəz böyrək daşları və ya oksalatların əmələ gəlməsi ilə əlaqəli digər xəstəlikləri olanlara üçün tövsiyə edilmir.

Nurlan