"Tibb" ASC-nin (Akademik Roytberq Klinikası) allerqoloq və immunoloqu Zlata Ermakova allergiya üçün pəhriz qidasının faydalarından danışıb.

"Hipoallergen pəhrizə riayət olunduğu müddətdə sitrus meyvələri, qoz-fındıq, balıq, dəniz məhsulları, süd, yumurta, şokolad, göbələk, çiyələk, hisə verilmiş qidalar və spirt qadağandır", - ekspert RİA Novosti ilə söhbətində deyib.

Foodinfo.az bildirir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, bu zaman pəhrizin əsasını neytral məhsullar, o cümlədən yağsız qaynadılmış mal əti, tərəvəz şorbaları, qarabaşaq yarması, düyü, fermentləşdirilmiş südlü içkilər, bişmiş alma, təzə xiyar, qara çay təşkil edir.

Həkim qeyd edib ki, hipoalerjenik pəhrizdən sonra allergiya simptomlarını azaltmaq və onların təkrarlanmasının qarşısını almaq olar.

"Pəhrizin müddəti, eləcə də onun tərkibi hər bir xəstənin xüsusiyyətləri nəzərə alınmaqla həkim tərəfindən müəyyən edilir", - allerqoloq əlavə edib.