ROSBIOTEX-də pendir istehsalı üzrə eksperimental istehsal mərkəzinin direktoru Yelena Sidorova keyfiyyətli pendirin əlamətlərindən danışıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, o , URA.RU- ya müsahibəsində bildirib qabığı hamar, nazik, zədəsiz və nazik subkortikal təbəqə olmalıdır. Pendirin səthi təmiz olmalıdır. Pendir kəsildikdə, pendir növündən asılı olaraq qeyri-düzgün, bucaqlı və ya yarıq formalı gözlərdən ibarət vahid paylanmış naxışa malikdir. Sidorova qeyd etdiyi kimi, pendirin tutarlılığı tender və vahid olmalıdır, rəng isə açıq sarıdan sarıya qədər olmalıdır.

Mütəxəssisin fikrincə, yaxşı məhsulu istehlak edərkən heç bir yad dad və qoxu olmayan, pendirli, bir az turş dad hiss etmək olar. “Keyfiyyətli pendir meyarlarından danışsaq, bu, ilk növbədə, hər bir pendir növünə xas olan texnologiyaya uyğunluqdur. Əgər məhsul sanitar norma və qaydalara və müvafiq normativ-texniki sənədlərə uyğun istehsal edilibsə, onun heç bir zərəri olmayacaq”, - deyə Sidorova əlavə edib.