Son illərdə matça çayına maraq artmaqdadır. Foodinfo.az PNZ.ru- ya istinadən xəbər verir ki, bunlar Çin kamelyasının buxarlanaraq qurudularaq parlaq yaşıl toz halına gətirilən yarpaqlarıdır.

Onlar öz vətənlərində, Yaponiyada yalnız dəmlənmir, həm də müxtəlif desertlərə və kosmetikaya əlavə olunur.

Trendləri izləyənlər matçanı tərkibindəki yüksək antioksidantlara, daha dəqiq desək, katexinlərə görə qiymətləndirirlər. Onlar hüceyrə sağlamlığını, sabit beyin fəaliyyətini qorumaq və yaddaşı yaxşılaşdırmaq üçün lazımdır. Antioksidant təsiri həm də görünüşün görünən cavanlaşmasında özünü göstərir.

Lakin çox içirsinizsə, yuxusuzluq, taxikardiya, yüksək təzyiq və qeyri-sabit sinirlər daimi yoldaşlarınıza çevriləcək.

Bundan əlavə çay mədənin selikli qişasına dəyir, ona görə də hətta sağlam insanlar da onu acqarına içməməlidir.

Matça xüsusi çay növü olduğundan onu da adi haldan fərqli dəmləmək lazımdır.

Birincisi, acı bir maye əldə etməmək üçün içərisinə qaynar su tökmək yolverilməzdir. İkincisi150 ml suya 1 çay qaşığı toz əlavə edin və köpük görünənə qədər qarışdırın. Yalnız belə şəraitdə motça maksimum fayda gətirəcək.