
Qaynadılmış yumurta həm səhər yeməyinin bir hissəsidir, həm də bir çox ləzzətli yeməklərin əsas tərkib hissəsidir. Foodinfo.az 24tv.ua- ya istinadən xəbər verir ki, onların hazırlanmasının sadəliyinə baxmayaraq, bəzən onlar tavada çatlayırlar.
Yumurtaları qaynatmaq çox sadə bir iş kimi görünür. Bununla belə, bir çox insanlar problemlərlə qarşılaşır: məsələn, yumurta çatlayır və ağı suya sızır. Bununla belə, bunun qarşısını almaq çox asandır.
Təcrübəli aşpazlar təkid edirlər ki, yumurtalarda çatların yaranmasının qarşısını almaq üçün onları duzlu soyuq suya qoymaq lazımdır. Su heç vaxt çox isti olmamalıdır və yumurtaların bir-birinə toxunmaması üçün kifayət qədər yer olmalıdır.
Unutmayın ki, bir yumurtanı birbaşa soyuducudan qaynar suya qoya bilməzsiniz - temperatur fərqi demək olar ki, onun çatlamasına səbəb olacaq