
Qida təhlükəsizliyi mütəxəssisləri düyü bişməzdən əvvəl düzgün emalının vacibliyinə diqqət çəkiblər. Foodinfo.az Sterlegrad.ru-ya istinadən xəbər verir ki, düyünün yuyulması zəruri prosedurdur.
Bununla belə, qaynadılmış düyünü həmişə yaxalamaq lazım deyil. Məsələn, suşi hazırlamaq üçün durulama tövsiyə edilmir, çünki bu yeməklər yapışqan toxuma tələb edir. Nəmləndirməyə gəldikdə, mütəxəssislər qaynadılmış düyü üçün bu prosedurdan qaçınmağı məsləhət görürlər. Bunun əvəzinə düyünü əvvəlcədən islatmadan sadəcə qaynatmaq məsləhətdir ki, formasını saxlasın və bərabər bişsin.
Tavada proses təxminən 25 dəqiqə, mikrodalğalı sobada düyü 15, sobada isə 40-50 dəqiqəyə hazır olacaq.