Dietoloq və qastroenteroloq Aleksandra Razarenova Radio 1-ə müsahibəsində  sağlam çörəyin növlərini sadalayıb.

“Pəhriz üçün ən faydalı və qiymətlisi tam taxıl çörəyidir. Ağ çörəyə nisbətən daha çox lif, vitamin və mineral ehtiva edir. Tam taxıl çörəyinin özəlliyi ondan ibarətdir ki, taxılın mikrob qabığını saxlayan undan hazırlanır. Bu, çörəyi daha qidalı edir”, - ekspert izah edib.

Foodinfo.az bildirir ki, onun sözlərinə görə, toxum və ya qoz-fındıq çörəyə əla əlavə ola bilər. Razarenova turş xəmirlə hazırlanan çörəyə diqqət yetirməyi də təklif edib.

“Bu çörək bizim mineralların, mikroelementlərin və vitaminlərin mənimsənilməsi üçün yaxşıdır” - deyə diyetoloq izah edib.