Diyetoloq Yuliya Buryakova ət suyunun orqanizm üçün faydalı və zərərli xüsusiyyətlərindən danışdı.

Onun sözlərinə görə, bu məhsulun müntəzəm istifadəsi insanı gecə korluğundan sağalda bilər, buna görə də göz işığın dəyişməsinə uyğunlaşa bilmir. Ət suyu asma əleyhinə vasitədir və zəngin vitaminlər dəstini, xüsusən A, B12, B3, E, həmçinin dəmir, kobalt, maqnezium, kalium və amin turşuları ilə zəngindir.

Bu immunitetimizi gücləndirməyə kömək edir. B vitaminləri hematopoezdə iştirak edir, ona görə də ət suyu qan azlığından əziyyət çəkən insanlar üçün faydalıdır. Həmçinin çox miqdarda kollagen ehtiva edir, ona görə də ligamentlərə və oynaqlara faydalı təsir göstərir.

Leyla