Meyvə yemək sağlamlıq üçün çox faydalı seçimdir. Xüsusilə bəzi meyvələrin istehlakı bədəndəki bütün iltihabları aradan qaldırır.

 Foodinfo.az antioksidantlarla və liflə dolu bu meyvələri təqdim edir:

1- PİTAYA (ƏJDAHA MEYVƏSİ)

Əjdaha meyvəsi C, E və B2 vitaminləri kimi lif, antioksidant və karotenoidlərlə də zəngindir.

2- ALMA 

Alma əla antioksidant mənbəyidir. Onlar həmçinin C vitamini, quercetin, flavonoidlər və liflə zəngindirlər. Almanın qabığı yüksək miqdarda lif ehtiva edir.

3- QIRMIZI RƏNGLİ MEYVƏLƏR

Yarım stəkan çiyələk gündəlik C vitamini ehtiyacınızın təxminən 50 faizini qarşılayır. Bundan əlavə, qırmızı meyvələrdə lif, quercetin, karotenoidlər və antosiyanin kimi antioksidanlar çox yüksəkdir. Antosiyaninlər zoğal, çiyələk, qaragilə, moruq və böyürtkənlərə gözəl qırmızı, bənövşəyi və mavi rənglər verən bitki piqmentləridir.

4- ŞAFTALI, GAVALI VƏ ALBALI 

Şaftalı, gavalı və albalı C vitamini, A vitamini, antosiyaninlər və fenolik turşu kimi antioksidanlarla zəngindir.

5- QIRMIZI VƏ QARA ÜZÜM 

Qırmızı və qara üzüm dərilərində olan resveratrol adlı bir antioksidan ilə tanınır. Dərilərdə çoxlu lif var, ona görə də üzümləri qabığı ilə birlikdə istehlak etmək tövsiyə olunur. Bu tünd rəngli üzümlər C vitamini, B2 vitamini, antosiyanin, quercetin və flavonoidlər kimi digər antioksidanlarla zəngindir.

6- SİTRUS MEYVƏLƏRİ

Portağal, qreypfrut, limon da daxil olmaqla bütün sitrus meyvələri flavonoidlər və C vitamini kimi antioksidantlarla zəngindir. Yarım qreypfrut tövsiyə olunan gündəlik C vitamini ehtiyacının təxminən 40 faizini təmin edir. 

7- NAR

Şirəli, yaqut rəngli nar dənələrini yediyiniz zaman həm lifin, həm də C vitamini, antosiyanin və fenolik turşu kimi antioksidanların faydalarından faydalanırsınız. 

8- ANANAS 

Ananasın tərkibində iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malik bromelain adlı birləşmə var. Ananas da yaxşı lif və C vitamini mənbəyidir. Gündəlik C vitamininin 40 faizini təmin edən ananas A vitamini kimi antioksidantların da qaynağıdır.

9- QARPIZ 

Qarpız likopen adlı başqa bir güclü antioksidandan gələn parlaq qırmızı rəngi ilə tanınır. O, həm də başqa bir antioksidant olan C vitamininin həqiqi mənbəyidir.