Bir çox insanlar ağ unu başqa unlarla əvəz etməyin yollarını axtarır. Buna görə də meyvə-tərəvəzdən hazırlanan unlar məşhurlaşmağa başlayıb. İndi alma unu, çuğundur unu, hindistan cevizi unu və daha sağlam variantlar satılır. Bu siyahıya bu yaxınlarda "banan unu" əlavə edilib.

Yamayka, Haiti və Qərbi Afrika yeməklərinin əsasını təşkil edən bu banan ununun bütün dünyada getdikcə daha çox istifadə edilməsi, bir çox sağlamlıq faydası və çox yönlü olması diqqət çəkir.

Bəs banan ununun faydaları nələrdir?

Foodinfo.az banan ununun faydalarını təqdim edir:

1- Banan unu əldə etmək üçün yetişməmiş yaşıl bananlar ya bişirilərək, ya da qurudularaq üyüdülür. Banan hələ yetişmədiyi üçün qlükozası çox olmur, bu da unun şəkərinin az olmasına səbəb olur.

2- Bananlar prebiyotiklərin böyük mənbəyi olan davamlı nişasta ilə doludur. Probiyotiklər bağırsaqda yaxşı bakteriyaların bərpasına kömək edir. Bundan əlavə, banan ununda probiotik olan həll olunmayan lif var. Bu da həzmə çox kömək edir.

3- Zəngin prebiyotik tərkibinə əlavə olaraq, bananda çoxlu kalium var. Sinklə doludur, ürək sağlamlığına və qan təzyiqinə kömək edir, eyni zamanda immunitet sisteminizi dəstəkləyir.

4- Digər potensial fayda kilo verməyə kömək edə bilməsidir. Vücudunuz tərkibindəki nişastanı enerjiyə çevirmək üçün daha çox səy göstərir, buna görə də daha çox kalori yandırılır. Həzmi yavaşladır və sizi daha uzun müddət tox saxlayır. Bundan əlavə, qan şəkərinizi sabitləşdirərək iştahınızı yatırır.

Banan unu ilə bişirərkən tərkibindəki nişastanın yüksək olduğunu unutmayın. Buna görə də istifadə etdiyiniz adi undan təxminən yüzdə 30 az istifadə etməyə diqqət edin.