Moskva Dövlət Psixologiya və Təhsil Universitetinin Klinik və Xüsusi Psixologiya Fakültəsinin İnkişafın Neyro- və Patopsixologiyası Kafedrasının professoru, "Psixi Sağlamlıq Elmi Mərkəzi" Federal Dövlət Büdcə Təşkilatının aparıcı elmi işçisi İrina Roşçina beyin sağlamlığı üçün hansı pəhrizin daha faydalı olduğunu açıqlayıb.

Foodinfo.az xəbər verir ki, o, Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, bir çox araşdırmalar göstərir ki, Aralıq dənizi pəhrizi beyin də daxil olmaqla sağlamlığı qorumağa kömək edir. Bu, gündə ən azı beş porsiya meyvə və tərəvəz, balıq və dənli bitkilərin müntəzəm istehlakını əhatə edir. Böyük miqdarda qırmızı ət yemək tövsiyə edilmir, lakin pəhriz B12 vitamini, sink və dəmirin tərkibinə görə onu tamamilə istisna etmir.

O deyir ki, şirniyyat və işlənmiş qidaların qəbulunu məhdudlaşdırmaq da məsləhətdir.

Bundan əlavə, mütəxəssis müntəzəm olaraq gündəlik işlərlə özünüzü sınamağı tövsiyə edir, məsələn, dişlərinizi sol əlinizlə fırçalayın.

Leyla