Dietoloq Garima Goyal qırmızı, sarı və yaşıl bibər arasındakı fərqləri açıqlayıb.
Mütəxəssisin fikrincə, bibərlər qiymət, qida maddələrinin miqdarı və yetişmə üsulu ilə fərqlənirlər.
Onun sözlərinə görə, bibərin rəngi onun dadına təsir edir.
“Qırmızı, yaşıl və sarı bolqar bibəri vitaminlər, eləcə də antioksidantlarla zəngindir, lakin onların bəzi fərqləri var. Qidalanma nöqteyi-nəzərindən hər üç bibər də sağlamdır. Əgər yüksək səviyyədə A və C vitaminləri axtarırsınızsa, qırmızı bolqar bibəri ən yaxşı seçiminiz ola bilər. Qırmızı bibər ən yetişmiş bibərdir və buna görə də daha şirindir. Qırmızı bolqar bibərdə yaşıl və sarı bibərdən daha çox A vitamini var. A vitamini sağlam dəri, görmə qabiliyyəti və immunitet funksiyasını qorumaq üçün vacibdir. Bundan əlavə, qırmızı bibərdə adətən daha yüksək C vitamini var. C vitamini immunitet sistemini dəstəkləyən və orqanizmin dəmiri mənimsəməsinə kömək edən antioksidantdır. Eyni zamanda, yaşıl bolqar bibərləri tam yetişməmişdən əvvəl yığılır. Bu, onun dadını acı edir, lakin yaşıl bibər həm də qan laxtalanması və sümük sağlamlığı üçün vacib olan K vitamininin əla mənbəyidir. Yaşıl bibər də lazımi miqdarda C vitamini təmin edir”.