Göy soğanı təbii antiseptik və antibiotik adlandırmaq olar. Onun tərkibində bir çox faydalı maddələr var. Bu da sağlamlıq cəhətdən çox faydalıdır.

Foodinfo.az Sağlamolun.az-a istinadən göy soğanın faydalarını təqdim edir:

- Göy soğanın ağ hissəsi A, yaşıl hissəsi isə C vitamini ilə zəngindir.

- Ürək xəstəlikləri riskini azaldır.

- Göy soğanın tərkibindəki adenozin adı verilən maddə qanın laxtalanmasını önləyir.

- Burun tıxanmasının mənfi təsirlərini azaldır.

- Allergiyaya qarşı faydalıdır.

- İmmuniteti gücləndirir.

- Qripə qarşı faydalıdır.

- Soyuqdəymədən əziyyət çəkən insanlara müsbət təsir göstərir.

- Artıq suyun və zərərli maddələrin orqanizmdən kənarlaşmasına kömək edir.

- Dəri xəstəliyi törədicilərinin qarşısını alır.

- İştah açır.

- Qandakı xolestrolu aşağı salır.

- Orqanizmdən toksinləri uzaqlaşdırmağın ən asan yolu göy soğan yeməkdir.

- Şəkəri aşağı salır.

- Zehni yoğrunluğa faydalıdır.

- Böyrəkdəki qum və daşın tökülməsinə yardımçı olur.

- Böyrək ağrılarını azaldır.

- Damarları genişləndirir.

- Ürəyi gücləndirir.

- Damar sərtliyinə müsbət təsir göstərir.

- Yaralardakı iltihabın sağalmasında faydalıdır.

- Göz zəifləməsinin qarşısını alır.

- Sümüklərin güclənməsinə yardımçı olur.

- Orqanizmi infeksiyalara qarşı qoruyur.

- Cinsi aktivliyin artmasına müsbət təsir göstərir.

- Öskürəyə qarşı faydalıdır.