Göy soğanı təbii antiseptik və antibiotik adlandırmaq olar. Onun tərkibində bir çox faydalı maddələr var. Bu da sağlamlıq cəhətdən çox faydalıdır.
Foodinfo.az Sağlamolun.az-a istinadən göy soğanın faydalarını təqdim edir:
- Göy soğanın ağ hissəsi A, yaşıl hissəsi isə C vitamini ilə zəngindir.
- Ürək xəstəlikləri riskini azaldır.
- Göy soğanın tərkibindəki adenozin adı verilən maddə qanın laxtalanmasını önləyir.
- Burun tıxanmasının mənfi təsirlərini azaldır.
- Allergiyaya qarşı faydalıdır.
- İmmuniteti gücləndirir.
- Qripə qarşı faydalıdır.
- Soyuqdəymədən əziyyət çəkən insanlara müsbət təsir göstərir.
- Artıq suyun və zərərli maddələrin orqanizmdən kənarlaşmasına kömək edir.
- Dəri xəstəliyi törədicilərinin qarşısını alır.
- İştah açır.
- Qandakı xolestrolu aşağı salır.
- Orqanizmdən toksinləri uzaqlaşdırmağın ən asan yolu göy soğan yeməkdir.
- Şəkəri aşağı salır.
- Zehni yoğrunluğa faydalıdır.
- Böyrəkdəki qum və daşın tökülməsinə yardımçı olur.
- Böyrək ağrılarını azaldır.
- Damarları genişləndirir.
- Ürəyi gücləndirir.
- Damar sərtliyinə müsbət təsir göstərir.
- Yaralardakı iltihabın sağalmasında faydalıdır.
- Göz zəifləməsinin qarşısını alır.
- Sümüklərin güclənməsinə yardımçı olur.
- Orqanizmi infeksiyalara qarşı qoruyur.
- Cinsi aktivliyin artmasına müsbət təsir göstərir.
- Öskürəyə qarşı faydalıdır.