Əgər müntəzəm olaraq ördək əti yeyirsinizsə, sağlamlığınızı yaxşılaşdıra bilərsiniz.
Quş əti pəhriz hesab olunur və mal ətindən daha asan həzm olunur. Adətən, həkimlər xəstələrə daha çox quş əti yeməyi tövsiyə edəndə insanların ağlında “eşitdiyi” toyuq olur. Amma ördək əti daha dadlı və sağlamdır.
Niyə hər kəs, xüsusən də ürək və qan damarlarının patologiyası olan insanlar ördək əti yeməlidirlər?
Ördək əti orqanizm üçün faydalıdır. və toyuqdan daha çox. Ördək əzələ liflərində çoxlu sayda faydalı maddələr var - omeqa-3 yağ turşuları, selenium, vitamin E, A, P, B qrupu və s. Ən azı həftədə bir dəfə süfrələrində belə ətdən hazırlanan yeməklər olan insanların əsəbləri daha güclü olur. Ətdə omeqa-3 və amin turşularının olması qanda xolesterin səviyyəsinin ekoloji cəhətdən təmiz azalmasına kömək edir. Bu, insult və infarkt riskinin əhəmiyyətli dərəcədə azaldığı deməkdir.
Beləliklə, pəhrizinizi genişləndirmək hər kəs, hətta artıq sağlamlıq riski olan insanlar üçün vacibdir.