The Nutrition Changer jurnalının sahibi, Ph.D. Qianzhi Jiang qeyd edir ki, zoğal çoxlu antioksidant və iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bunlar giləmeyvə tərkibindəki C, A və K vitaminləri, antosiyaninlər, flavonoidlər və fenolik turşularla bağlıdır.

Bitki qidaları və diabet üzrə mütəxəssis Vandana Şet deyir ki, zoğal polifenollar, antosiyaninlər və proantosiyanidinlərlə zəngindir.

Zoğal xüsusilə C vitamini ilə zəngindir. Təzə zoğalda 14 mq bu vitamin və ya gündəlik dəyərin 16%-ni təşkil edir. Zoğalın ürək xəstəliyi riskini azaltdığı sübut edilmişdir. Qidalanma mütəxəssisi Mişel Rutenşteyn qeyd edir ki, o, ürək xəstəliklərinin ümumi komponenti olan iltihabı azaldan güclü antioksidant olan quercetinlə zəngindir. Tədqiqatlar göstərir ki, zoğal “yaxşı” xolesterinin səviyyəsini artırır və xolesterinin səviyyəsini azaldır.