Ləbləbi yüksək qida dəyərinə malik olduğundan orqanizmin ehtiyac duyduğu bəzi vitamin və mineral çatışmazlığını kompensasiya edir. Xüsusilə idmançıların idmandan əvvəl istehlak etdiyi bu qidanın tərkibində natrium, kalium, kalsium, dəmir, zülal, lif, A vitamini və C vitamini var. 

 Foodinfo.az ləbləbinin faydalarını təqdim edir:

 – Qovrulmuş ağ noxud mədədəki turşuluğu tarazlayaraq mədə yanmasına və turşluğa yaxşı təsir edir. Xüsusilə reflü, qastrit və xora kimi mədə xəstəliklərinin riskini azaldır. 

– Pəhriz siyahısında ilk sırada yer alan ağ qovrulmuş noxud tərkibindəki lif sayəsində uzun müddət toxluq hissi verir və qısa müddətdə arıqlamanıza kömək edir. Tərkibindəki az yağ sayəsində regional çəki artımının da qarşısını alır. 

– Lif sayəsində arıqlamağınıza kömək edir və xolesterin səviyyəsini tarazlıqda saxlayaraq infarkt, insult kimi xəstəliklər riskini azaldır. Xüsusilə damar daralmasının qarşısını alır. 

– Tərkibindəki antioksidantlar sayəsində bədəni qısa müddətdə təmizləyir və yenilənməsini gücləndirir. Bundan əlavə, tərkibindəki yağlar dəri hüceyrələrinin tez bir zamanda yenilənməsini təmin edir və qırış kimi dəri problemlərinin qarşısını alır.

 – Bədənin gündəlik protein qəbulunu qarşılamaq üçün gündə bir boşqab qırmızı ət istehlak edilməlidir. Ancaq ət istehlak etməyənlər qırmızı ətin tələb etdiyi proteini qarşılamaq üçün gündə bir kasa ağ noxud istehlak edə bilərlər. 

– Kalsium sümük və dişlərin inkişafı üçün vacib bir maddədir. Ağ qovrulmuş noxud tərkibindəki bu maddə sayəsində sümük sisteminin inkişafına töhfə verir. Xüsusilə inkişaf çağında olan uşaqlar və hamilə qadınlar bunu yeməlidirlər. Ana südünü artırma xüsusiyyətinə də malikdir. 

– Ləbləbi həm də natriumla yüksək olan qidadır. Bu sayədə yüksək təzyiq kimi ciddi vəziyyətlərin qarşısı alınır.