Elmi araşdırmalara görə, reyhan unikal xüsusiyyətlərə malik heyrətamiz bir bitkidir.

Foodinfo.az xəbər verir ki, bu bitki nanə ailəsinin üzvüdür və dünyada onun müxtəlif növləri var. Bu ətirli bitki məşhur dadlandırıcı kimi tanınır və sağlamlıq üçün faydalı xüsusiyyətlərinə görə çay və əlavələrdə istifadə olunur.

 Reyhan bitkisi müxtəlif ölçülərdə mövcuddur, bəziləri tək-tək, bəziləri isə qabda kol kimi böyüyür. 

Bu bitki hidrofobik xüsusiyyətlərə malik olan antioksidantlarla zəngin uçucu efir yağlarını ehtiva edir. Bu o deməkdir ki, onlar suda həll olunmur və havadan keçib dərimizin məsamələrinə daxil olur. 

 Reyhan antioksidant, iltihab əleyhinə və digər sağlamlıq faydaları olan faydalı bitki birləşmələri də təmin edir.

Bu bitkinin efir yağının əsas xüsusiyyətlərindən biri sərbəst radikalların zədələnməsi ilə mübarizə aparmağa kömək etmək, DNT və hüceyrələrin strukturunu qorumaq qabiliyyətidir. O , həmçinin immun sisteminin funksiyası üçün ağ qan hüceyrələrini və DNT-nin saxlandığı hüceyrə strukturlarını qorumağa kömək edən orientin və vicinar kimi tanınan iki flavonoid antioksidandan ibarətdir.

Reyhanda olan antioksidantlar xərçəng hüceyrələrinin böyüməsinə maneə törədir. Bədəndə oksidləşdirici stress pəhrizdəki toksinlərin, ətraf mühitin çirklənməsinin və günəş işığının təsiri nəticəsində yaranır, lakin reyhanda olan növ kimi antioksidantlar oksidləşmə ilə mübarizə aparmağa və qocalmanın təsirlərini azaltmağa kömək edir.