D vitamini çatışmazlığı həyat keyfiyyətinin azalmasına səbəb olur və bədən ağrısı, halsızlıq, yerimə çətinliyi, sümük ağrısı, halsızlıq, saç tökülməsi, baş ağrısı, depressiya, əhval dəyişikliyi, yuxusuzluq, göz altında çöküntü, həddindən artıq tərləmə kimi sağlamlıq problemlərinə səbəb olur. Günəş işığından D vitamini ilə yanaşı, müxtəlif qidalar da D vitamini üçün faydalar təmin edə bilər. Onlardan ən başda gələni soya paxlası hesab olunur.

Foodinfo.az D vitamini deposu olan soya paxlasının faydalarını təqdim edir.

Tərkibindəki antioksidantlarla sərbəst radikalları neytrallaşdıraraq xərçəngin başlanğıcını ləngidir. Xərçəngin müalicəsi prosesində istifadə etmək üçün olduqca faydalı bir qidadır.

Maddələr mübadiləsini tənzimləyərək yuxu problemləri üçün yaxşı olduğu bilinən soya paxlası yüksək səviyyədə maqnezium ehtiva edir, yuxu keyfiyyətini artırır və effektiv dinləməni təmin edir.

Lif qaynağı olaraq həzmi sürətləndirən qida qəbizlik kimi vəziyyətlərə qarşı təbii bir vasitədir. Həzm sistemini rahatlaşdıraraq narahat bağırsaqlara yaxşı təsir edir və bədən tarazlığını qorumağa kömək edir.

Dəri ləkələrindən qırışlara qədər bir çox dəri problemlərini həll etməyə kömək edir.

Tərkibində səkkiz əsas amin turşusu olan yeganə qida maddəsi kimi tanınan soya, protein dəyəri və B1 vitamini ilə qırmızı ətin ən böyük rəqiblərindən biridir.