Təbabətin atası İbn-i Sinanın tövsiyyə etdiyi bu qarışığın ömrü uzadan təsiri var. Yalnız quru əncir və zeytun yağı tələb edən bu qarışığı 90 saniyədə asanlıqla hazırlamaq olar.
Foodinfo.az xəbər verir ki, zeytun yağı və əncir çox faydalı qidalar arasındadır. Zeytun yağının xərçəng riskini azaltmaqdan həzm sistemini tənzimləməyə qədər bir çox faydası var. Əncirin ürək sağlamlığını dəstəkləməkdən tutmuş çəki nəzarətinə qədər geniş faydaları var. Bu iki qida maddəsini qarışdıraraq əldə etdiyiniz qarışıq sayəsində onların təsirini daha da artıra bilərsiniz.
Qarışığın hazırlanması:
Əvvəlcə 250 qram quru ənciri yuyun. Sonra onları doğrayın. Doğranmış əncirləri böyük bir bankaya qoyub üzərinə 1 litr zeytun yağı əlavə edin. Yaranan qarışığı 5 gün qaranlıqda saxlayın. 5 gündən sonra hazırlanmış qarışığı gündə iki dəfə səhər və axşam qəbul edə bilərsiniz.
Əncirin tərkibində lif olduğundan bağırsaq hərəkətlərini dəstəkləməkdə rol oynayır. Zeytun yağı həm də bağırsaqların selikli qişasını yeniləyən təsirə malikdir, buna görə də qəbizlik problemlərini aradan qaldırmağa kömək edir.
Bu qarışıq həzm sisteminin nizamlı fəaliyyətində çox böyük rol oynayır.
Bədəndə yağ yandırılmasını təşviq edərək arıqlama prosesini sürətləndirir.
Tərkibindəki Omeqa-3 və Omeqa-6 sayəsində ürək-damar xəstəliklərindən qoruyur.
Bu qarışığı istehlak etməklə qan damarlarının tıxanmasını qoruyur və ürəyin sağlam fəaliyyətini dəstəkləyir.
Sızanaq probleminin qarşısını alır. Dəridəki qırışları azaltmağa və zamanla ortaya çıxan qocalma əlamətlərini aradan qaldırmağa kömək edir. Buna görə də dəri sağlamlığının qorunmasına töhfə verir.
Yaxşı nəfəs almağa kömək edir və buna görə də astma və bronxit kimi tənəffüs problemləri üçün faydalıdır.
Qurudulmuş əncirin tərkibində yüksək miqdarda kalsium və fosfor var ki, bu da sümüklərin və dişlərin möhkəmlənməsində rol oynayır.
Reflü ezofagit və xora kimi xəstəliklərin riskini azaldır.