Bu qıcqırdılmış süd içkisinin ən mühüm faydalı xüsusiyyəti onun tərkibində faydalı süd turşusu bakteriyalarının olmasıdır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, turşu pH mühiti və laktik turşu bakteriyaları (təbii bağırsaq mikroflorasına çox oxşar olan prebiyotiklərin laktokulturaları) təkcə kefirin özünün deyil, həm də digər qidaların yaxşı mənimsənilməsinə kömək edir.
Kefirin tərkibində insan bağırsağının mikroflorasında yaşayan bakteriyalara oxşar bakteriyalar var.
Eyni zamanda ürək-damar və sinir sistemlərinin fəaliyyətinə faydalı təsir göstərir, bundan əlavə, kalsium və protein mənbəyidir.
Arıqlamağa və bağırsaq mikroflorasını normallaşdırmağa kömək edir.
Bağırsaqların fəaliyyətini tənzimləyir. Disbakterioz və disbioz zamanı mikrofloranı bərpa edir. Qəbizlik və kolitin qarşısını alır.
Bu "canlı məhsul"dur. Tərkibində patogen və çürüyən mikroorqanizmlərin böyüməsini və inkişafını maneə törədən laktik turşu və bifidobakteriyalar var.
Qanda xolesterinin səviyyəsini azaldır. Osteoporozun əla qarşısının alınması kimi xidmət edir.
Nurlan