Balqabaq tərkibində olan lif, vitamin və antioksidantlarla qidalandırıcı tərəvəzdir və desertlərlə yanaşı yerli yeməklərdə də istifadə olunur. Sağlamlıq üçün faydalı maddələr ehtiva edən balqabaq yemək və sağlam qidalanma proqramlarında müxtəlif üsullarla istifadə edilə bilər.
Foodinfo.az xəbər verir ki, balqabaq göz sağlamlığı üçün faydalı olan bir çox qida maddəsi ehtiva edən bir tərəvəzdir. Xüsusilə göz sağlamlığı üçün vacib olan beta-karotinlə zəngindir. Beta-karoten orqanizmdə A vitamini kimi metabolizə olunur və göz sağlamlığında mühüm rol oynayır.
A vitamini gecə korluğu kimi gözlə əlaqəli problemlərin qarşısını alır. Retinanın sağlamlığı üçün də çox vacibdir. O, həmçinin katarakt və yaşa bağlı makula degenerasiyası kimi bəzi göz xəstəliklərinin inkişafını azaltmağa kömək edir.
Balqabağın tərkibində olan C vitamini və E vitamini kimi antioksidanlar da göz sağlamlığını dəstəkləyir. Bu vitaminlər göz toxumalarını sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur. Antioksidantlar göz yaşlarında oksidləşdirici stressi azaldır və göz sağlamlığını qoruyur.