Onun 1 çay qaşığında 1 milyon antioksidant var

Gündəlik istehlak edilən 1 çay qaşığı kətan toxumunda 1 milyon antioksidan immun sistemini gücləndirir və xəstəliklərdən qoruyur.

Bəs gündə 1 çay qaşığı kətan toxumu istehlak etsəniz, bədəninizdə nə baş verər?

Min illər əvvəl Misirdə bitməyə başlayan və o vaxtdan bəri ənənəvi tibbdə şəfa mənbəyi olaraq istifadə edilən kətan toxumu çox faydalıdır.

Foodinfo.az gündə 1 çay qaşığı kətan toxumunun qəbulunun sağlamlığa necə fayda verdiyini təqdim edir:

1. Antioksidant mənbəyidir

Gündə bir çay qaşığı kətan toxumu istehlakı bədəninizi ehtiyac duyduğu antioksidanlarla təmin edir. 

2. Lif mənbəyidir

Bağırsaqlarda yığılan qalıqları yumşaldaraq evakuasiyanı asanlaşdıran kətan toxumu gündə bir çay qaşığı istehlak edildikdə bağırsaqlarda suyu özünə çəkir və həzmi asanlaşdırır.

3. Qan təzyiqini balanslaşdırır

Bir araşdırmaya görə, gündə 1 çay qaşığı kətan toxumu istehlakı ürəkdəki damar divarının təzyiqini azaldır və yüksək təzyiqi aşağı salaraq tarazlaşdırır. 

4. Xərçəng riskini azaldır

Kətan toxumu tərkibindəki omeqa-3 sayəsində xərçəng hüceyrələrinin çoxalmasının qarşısını alır. Gündə 1 çay qaşığı kətan toxumu istehlakı kolon, döş, ağciyər və prostat xərçəngi kimi xərçəng növlərinə qarşı immunitet təmin edir.