Elmi olaraq Ceratonia siliqua kimi tanınan keçibuynuzu paxlalılar ailəsinə aid təbii bitkidir və xüsusilə Aralıq dənizi iqliminin hökm sürdüyü bölgələrdə rast gəlinir. Bu yaşıl kol və ya ağac bitkisi zəngin qida tərkibinə və yüksək səviyyədə antioksidantlara görə immunitet sistemini gücləndirməkdə mühüm rol oynayır.
Foodinfo.az-ın məlumatına görə, keçibuynuzu yüksək miqdarda lif, vitaminlər və minerallar ehtiva edir. Bu, bədənin ehtiyac duyduğu vacib qidaları təmin edir.
Bu qida antioksidantlarla zəngindir. Antioksidanlar sərbəst radikallarla mübarizə aparır və hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır.
Tərkibindəki antioksidantlar və C vitamini immunitet sistemini gücləndirir və xəstəliklərə qarşı müqaviməti artırır.
Keçibuynuzu ürək sağlamlığını dəstəkləyən xolesterol səviyyələrini tarazlamağa kömək edir.
Yüksək lif tərkibi həzm sisteminin sağlamlığını dəstəkləyir, qəbizliyin qarşısını alır və bağırsaq sağlamlığını artırır.
Keçibuynuzu təbii olaraq yüksək enerji verir. Buna görə də idmançılar və enerjiyə ehtiyacı olanlar üçün ideal bir seçimdir.
O, birbaşa və ya un, bəkməz və ya şokolad kimi müxtəlif məhsullarda istifadə edilə bilər.
Bununla belə, pəhrizdə dəyişiklik etməzdən əvvəl həmişə bir mütəxəssislə məsləhətləşmək tövsiyə olunur.