Dietoloq Antonina Starodubova "Moskva 24" telekanalına müsahibəsində deyib ki, portağaldakı C vitamini damarların sağlamlığını dəstəkləyir, lif isə lipid mübadiləsini normallaşdırır.
Onun sözlərinə görə, 100 qram portağal pulpasında immunitet sistemini gücləndirmək və tənəffüs yolları xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün lazım olan C vitamininin gündəlik tələbatının təxminən yarısı var. Bundan əlavə, C vitamini ürək-damar sisteminə müsbət təsir göstərir.
Dietoloq qeyd edib ki, meyvədən maksimum fayda əldə etmək üçün onu qida rasionunuza təzə daxil etmək vacibdir, lakin özünüzü gündə bir və ya iki portağal ilə məhdudlaşdırın. Sitrus meyvələrinin həddindən artıq istehlakı qaşınma və dəri döküntüləri ilə birlikdə psevdoallergik reaksiyaya səbəb ola bilər.